Naturlig Mat – Kost & Hälsa

fredag 18 januari 2013

Pannkakor med Hallon



Mycket uppskattat av barnen; "Delikaaat" "Det här var de godaste pannkakorna mamma" "Jättegott"




1 dL mandelmjöl
2 dL vispgrädde
2 ägg
1 tsk fiberhusk


Blanda, låt vila en 5-10 min, stek i smör på inte allt för hög temp - dessa tar aningens längre tid på sig än vanliga pannkakor och blir lite tjockare.

Servera med hallon, ev vispad grädde till.



Låt Smaka!


.

7 kommentarer:

  1. Jaha då blir det att skriva upp nya saker på inköpslistan då. Stackars Dan (det är alltid han som handlar) Som får springa runt och leta knasiga ingredienser åt mig;)

    Kram igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annie.... Dan hittar fiberhusken bland de glutenfria varorna vid knäckebröden... mandelmjölet där man hittar övrigt mjöl, kika efter de gula förp från Risenta... (så slipper han springa arslet av sig inne på maxi)

      Radera
  2. Åh, dom är såååå goda! Måste göra dom idag, kan inte låta bli ^^

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha gör det Elin! De blev faktiskt bra även om de inte var i min personliga smak....för mycket barnmat för mig haha men receptet fungerade iaf! Liten chansning och första försöket :)

      Radera
  3. Gott det ser ut!
    Slutat nästan helt med pannakakor då jag inte något gott sätt att göra utan "vanligt" mjöl och min mage tål inte det. Har helt slutit ut pasta, palt, pannkakor av olika de slag. Det går bara inte. Dessutom märker jag att när jag gofikat sådär på kalas reagerar magen också.

    En annan bov för mig är sockret, dagen efter lösgodiset är inte kul!

    SvaraRadera
  4. Det är många många som reagerar på gluten, det är ju så oerhört inflammatoriskt. Så det är ju många som går runt med en glutenintolerans utan att ens veta om det då det inte ger utslag på tester som du säger... Vi är helt enkelt inte skapta för detta...

    Sockret i godis likaså... man får hitta alternativ som kan kännas bättre i kroppen men ger samma stimulans... här har vi börjat laga vårt eget godis istället för att köpa de färdiga... tar mer tid men ger oss samtidigt en annan tid och närhet tillsammans som uppskattas...

    Fredagsmys här ikväll blir chokladfondue...

    Kram fina

    SvaraRadera
  5. Oj vad gott, detta ska testas :)

    SvaraRadera