Naturlig Mat – Kost & Hälsa

lördag 19 januari 2013

Kokoskycklinggryta PALEO


Lördagar är en dag då vi åker in till lillstan, barnen får vara med och handla och vi planerar dagens mat tillsammans. Lördagsgodiset är ett minne blott och ack vad lätt det var att få väck den dumma vanan - lättare än vi någonsin kunnat tro!


Tidigare har lördagsgodiset varit heligt, eller det har vi iallafall inbillat oss, sanningen är att det har hängt på oss. Numer bakar eller lagar vi vårt lördagsgodis tillsammans, hälsosammare alternativ än vad plockgodiset kan erbjuda. Sonen skriker förskräckt "sköldlöss" när han ser de rosa och rödfärgade godisbitarna, så är det ju.


Idag kommer vi laga en chokladmousse och servera med hallon - inget trist alternativ alls.



Som ni förstår har vi lite att stå i på lördagar, därför måste särskilt lunchen på lördagarna gå undan. Här är vår dagens;





Kycklinggryta med kokos, grönsaker och nötter  


900g kycklingfiléer
1 stor gullök
1 stor klyfta vitlök
1 broccolistånd
1 röd paprika
Kastanjechampinjoner i stor mängd
1 tetra extra creamy kokosmjölk
1 burk kokosmjölk exklusive "vattnet"
1/2 liten färsk röd chili
1/2 msk gurkmeja
1 tsk garam masala
salt
cashewnötter


Skiva svampen och löken, stek i kokosfett och smör. Tillsätt broccoli, paprika och chilin. Skiva upp kycklingen och fräs med när grönsakerna är nästan klara. Ytstek köttet med grönsakerna och tillsätt sedan kokoskräm och kokosmjölk tillsammans med kryddor. Puttra tills köttet är klart, inte för länge så kycklingen blir torr! Smaka av och tillsätt nötterna i serveringen.



Låt smaka!


.

1 kommentar:

  1. Vi har aldrig börjat med lördagsgodis och jösses, det får folk att höja på ögonbrynen ;). Det blir liksom tillräckligt med sött på en vecka ändå med barnkalas, släktkalas, farfar som bjuder på choklad, julgranspludring i skolan etc.

    Maten ska absolut provas här hemma, i en ngt modifierad version då två inte äter svamp och en varken broccoli eller varm paprika. Nedrans kinkig familj jag har!

    Kram

    SvaraRadera