Naturlig Mat – Kost & Hälsa

lördag 19 januari 2013

Chokladmousse alá LCHF


Tänkte vänta med inlägg... ger ju bloggen oförtjänligt rykte om att ha många inlägg nu men det blir ändring på det nästa vecka när inte ett enda inlägg kommer p g a tidsbrist...


Iallafall... dagens lördagsgodis, alla som har älskat LCHF längre än vi har säkerligen redan provat detta grundrecept som jag kommer utveckla framöver!








Grundreceptet som florerar vilt på nätet och jag iaf inte kan härleda till person eller sida är;



2,5 dL vispgrädde
100 gr choklad (vi valde Lindt 85% Mild)
2 äggulor


Vispa grädden, tillsätt den smälta chokladen och äggulorna, låt stelna i kylen 1h eller mer... 




Låt Smaka!


.

2 kommentarer:

  1. Åh det måste nästan testas, bara det inte blir en för bitter smak med så hög cacaoprocent. Här ogillas bitter smak;( Men annars kan jag ju alltid testa med lite mindre procent;)

    Tack för tipset
    Kram

    SvaraRadera
  2. Linda Hamrin Sundkvist20 januari 2013 kl. 17:15

    Chokladmoussen e grym!!! Vi har just gjort iordning några skålar, kanon att ha i kylen några dagar.

    SvaraRadera