Naturlig Mat – Kost & Hälsa

torsdag 4 april 2013

Diabetes


En sjukdom som faktiskt passar bättre under sitt rätta namn - Sockersjuka.



Andreas Eenfeldt alias "Kostdoktorn" skrev igår ett viktigt inlägg, eller ett av många viktiga men detta är lite sådär extra. Det handlar om just diabetes. Jag vill personligen inte grotta in mig allt för mycket i just diabetes här på bloggen men det kan vara viktigt att belysa just detta lavinartat ökande problem i västvärlden och ett problem som ökar markant i världen generellt.


Det är inte förvånande att det är den västerländska kosten som står bakom den massiva ökningen. Kostråden och skräpmaten. Högkolhydratsdieter och okunskap såväl bland folket som i vården. Sedan 2011 är det fastslaget av Socialstyrelsen att vi som jobbar inom vården får rekommendera just lågkolhydratskost till patienter i denna riskgrupp, ändå är det oerhört många som vänder detta ryggen. Vita rockar och prestige - oförmåga och ovilja att göra om och göra nytt, göra om och göra rätt.



Idag finns det dokumeterat 350 00 diabetiker bara i Sverige, av dessa är ca 300 000 typ2 - den variant man inte föds med utan påverkas av bl a livsstil och kost. Den siffran ökar så oerhört att något drastiskt måste göras - vi måste dra i nödbromsen!



Känner Du någon med diabetes? Har du själv diabetes?

Läs viktig info om DIABETES.


Diabetes
Bild lånad från http://www.kostdoktorn.se



.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar